Boek: Van NO GO naar GO SLOW – Ontdek hoe je niet-sporters aan het sporten krijgt

Stapel boeken van no go naar go slow

Over het boek
‘Sport? Niks voor mij. Nu niet. Nooit niet.’

Herken jij als sportaanbieder of -begeleider deze uitspraak? Wil jij zelfverklaarde niet-sporters ook verleiden tot sport? Dat kan echt! Hier ligt zelfs een grote kans voor je. Lees dit boek en ontdek hoe je een passend sportaanbod creëert, zodat je al deze mensen wél motiveert om te komen en te blijven sporten.

Veel mensen ervaren een hoge drempel om te gaan sporten, omdat het sportaanbod onvoldoende aansluit bij wat zij kunnen, wensen of nodig hebben. Désirée laat je zien wat je daaraan kunt doen. Ze reikt je concrete handvatten aan om je sportaanbod haalbaar en zelfs aantrekkelijk te maken voor een brede doelgroep. Zo maak je van een NO GO een GO SLOW!

Voor wie?
Dit boek is voor iedereen die erin wil slagen om volwassenen aan het sporten te krijgen en te houden. Je werkt met mensen die in principe gezond zijn, of bij wie in ieder geval geen medische contra-indicatie aanwezig is om matig intensief te kunnen sporten. Je bent bijvoorbeeld sportinstructeur, leefstijl-, beweeg- of buurtsportcoach, leefstijlarts of therapeut. Je onderkent de struggle van beginnende sporters, sporters die elders buiten te boot vallen, omdat de lessen te zwaar voor hen zijn of mensen die al heel lang niet meer gesport hebben. Veel van deze mensen ervaren een hoge drempel om te gaan sporten. Als het jouw missie is om hen die drempel te laten overwinnen, kan dit boek je helpen.

Prijs
Boek in paperback € 20,= (gratis verzending)

Over Désirée
Désirée Smits is eigenaar van Slow Sports NL. Met het door haar ontwikkelde concept Slow Sports maakt zij sport leuk en laagdrempelig voor iedereen. Haar missie is: zoveel mogelijk mensen, van jongvolwassen tot oud, enthousiast maken voor sport.

Désirée:
"Persoonlijk voel ik een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om sport laagdrempelig en aantrekkelijk te maken. Bewegingsarmoede, met allerhande aandoeningen en ziektes als direct gevolg, wordt een steeds groter probleem in ons land. Wat kunnen wij, sportaanbieders, doen?
In de afgelopen jaren heb ik een aantal stappen ontdekt die er – in onderlinge samenhang – voor zorgen dat mensen plezier krijgen in sport: de SLOW stappen. Plezier is de voorwaarde om sport structureel en blijvend onderdeel te maken van je leefstijl.
In mijn boek werk ik de SLOW stappen uit. Ik hoop dat je erdoor geïnspireerd raakt. Ze helpen je om meer deelnemers aan te trekken en te behouden. Zo kunnen we samen die, o zo belangrijke, bijdrage leveren aan een gezondere samenleving."

Boekrecensies

‘Wat een waardevol en fijn boek! Dit gaat enorm goede inzichten geven voor alle trainers op verschillende sportgebieden. Wat mij betreft heb jij precies uitgevonden en onder woorden kunnen brengen wat er nodig is om mensen een fijne sportervaring te geven.’
Daniëlle Piket

‘Dit boek leest heel prettig en is informatief en praktisch met veel voorbeelden die aanspreken. Het nodigt uit om naar jezelf en je eigen lesopbouw en manier van lesgeven te kijken. Bovenal is het boek vernieuwend, juist vanwege de laagdrempelige manier om sport aan te bieden. Hiermee kun je als trainer een doelgroep bereiken die niet veel aandacht krijgt in het normale sportklimaat!’
Riëtte van Rooij
Buitenbeweging

‘Dit boek geeft veel inzichten door de duidelijke voorbeelden en ervaringsverhalen. Désirée laat je stilstaan bij je eigen manier van trainingen geven. Ze daagt je uit om een aanpak te kiezen waarmee je meer mensen aan het sporten krijgt. De reflectievragen en acties aan het eind van elk hoofdstuk helpen om daadwerkelijk aan de slag te gaan.’
Linda Kovačević
De Gele Deur Leefstijlcoaching

‘Als je doorgaans ‘on fire’ bent, dan loop je kans om opgebrand te raken. Misschien ben je daar stiekem al aanbeland. Dan is keihard sporten niet je eerste stap naar herstel. Je lichaam en je hele systeem moeten leren om weer in balans te komen. Je zenuwstelstel moet weer in ruststand kunnen komen. Dat kost tijd en vertrouwen weet ik uit eigen ervaring en die van mijn klanten. Ook ik kon niets meer. Niet meer denken, niet meer bewegen, niet meer genieten. En elke dag die allesverzengende pijn. De Slow Sports-lessen van Désirée zijn destijds een ongekend essentiële schakel geweest in mijn herstel naar weer ten volle leven. Ik ben nooit sterker en vitaler geweest dan nu. Désirée steunt waar nodig en motiveert precies zoals het bij jou past.’
Charlotte Talens
Leiderschapscoach Marbles in Motion

Prijs
Boek in paperback € 20,= (gratis verzending)