Het concept Slow Sports

Het concept Slow Sports heb ik ontwikkeld vanuit mijn drive om mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten, tóch aan het bewegen te krijgen. Slow Sports staat voor: genietend en ontspannen bewegen!

Plezier, dat staat voorop. Je moet al zoveel... je wilt niet óók nog "moeten" sporten. Je wilt juist ontspanning halen uit het sporten! Even een moment voor jezelf. En verder: Het moet "te doen" zijn. Niet te moeilijk en niet te zwaar dus. Maar wel de uitdaging die je zoekt, binnen de grenzen van jouw kunnen. Ook wil je een veelzijdige training, waarin gewerkt wordt aan de opbouw van je conditie, je spierkracht en je lenigheid.

Een groep aan het sporten in een bos met herfstkleuren.
Slow Sports groep in een grote kring aan het trainen op een zandvlakte met bos op de achtergrond.

Je wilt je als deelnemer "gezien" voelen door de trainer; er is aandacht voor jouw persoonlijke mogelijkheden en grenzen. Er is aandacht voor jou als mens. De groepen zijn daarom niet te groot (maximaal 12 deelnemers). De natuur en de buitenlucht maken het plaatje compleet.

Wil je weten hoe Slow Sports is ontstaan, klik dan op onderstaande link.
http://www.holistischcoachen.nl/coaches-in-de-praktijk/desiree-smits/

 ‘Als je doorgaans ‘on fire’ bent, dan loop je kans om opgebrand te raken. Misschien ben je daar stiekem al aanbeland. Dan is keihard sporten niet je eerste stap naar herstel. Je lichaam en je hele systeem moeten leren om weer in balans te komen. Je zenuwstelstel moet weer in ruststand kunnen komen. Dat kost tijd en vertrouwen weet ik uit eigen ervaring en die van mijn klanten. Ook ik kon niets meer. Niet meer denken, niet meer bewegen, niet meer genieten. En elke dag die allesverzengende pijn. De Slow Sports-lessen van Désirée zijn destijds een ongekend essentiële schakel geweest in mijn herstel naar weer ten volle leven. Ik ben nooit sterker en vitaler geweest dan nu. Désirée steunt waar nodig en motiveert precies zoals het bij jou past.’
Charlotte Talens
Leiderschapscoach Marbles in Motion