Visie

Wie een gezonde leefstijl wil ontwikkelen, doet er goed aan “verstandige” keuzes te maken. Wat is “verstandig”? Is dat leven met de rekentabellen in de hand? Berekenen hoeveel calorieën je nodig hebt? Hoeveel daarvan uit vetten afkomstig moeten zijn, hoeveel uit eiwitten, hoeveel uit koolhydraten? Op de keukenweegschaal zorgvuldig je hoeveelheid aardappelen en rozijnen afwegen? Berekenen hoeveel minuten per dag je welke spiergroepen moet trainen en hoeveel uren per week duurtraining op het programma moet staan? Trainen met een hartslagmeter om en een schema in de hand? Netjes iedere dag om 22.45 uur gaan slapen en om 6.45 uur opstaan?


Natuurlijk, er kunnen speciale redenen zijn waarom je je aan een strikt, afgewogen dieet moet houden. Een ziekte of een allergie bijvoorbeeld. En als je een heel specifiek (trainings)doel hebt, zijn schema’s en meetinstrumenten handig, onmisbaar zelfs. Voor ieder ander geldt naar mijn mening dat “verstandig” in de eerste plaats betekent: op basis van je gevoel.

Bij Slow Sports gooien we alle metertjes en weegschalen daarom lekker aan de kant. Door de focus op cijfertjes verlies je immers het contact met je lichaam. In plaats daarvan staan we liever stil bij de signalen van je eigen lijf. Dat weet tenslotte het beste hoe jij er voor staat! En je lijf vertelt je dat ook. Je moet de signalen wel leren oppikken. En er wat mee doen. Daar gaan we samen mee aan de slag.

Uitgangspunt blijft: Wat past het best bij jóu? Als je eenmaal uitgevonden hebt wat jij nodig hebt en hoe je dat voor jezelf kunt regelen, zal je je energiek en ontspannen gaan voelen. Lekker!