Slow Sports met visueel beperkte deelnemers

In 2018 startte Marleen Wegh (Slow Sports Lingewaard) een 'Slow Sports Extra' groep. In deze groep sporten visueel beperkte deelnemers samen met een buddy. Dit bleek een groot succes!

Op 6 februari 2019 is ook Jenneke Rademaker (Slow Sports Oosterbeek) van start gegaan met Slow Sports voor visueel beperkte deelnemers. Ik doe als buddy mee met deze groep. Een fantastische, verrijkende ervaring!

Naar de startplek in Wolfheze rijdend, dacht ik nog: "Jammer dat het regent op deze eerste lesdag. Ik hoop maar dat er niet al te veel deelnemers afhaken door dit weer". Eenmaal aangekomen, trof ik een volle groep deelnemers! "Regent het? Ach, geeft niks, dat zie ik toch niet!" 

Nadat deelnemers en buddy's gekoppeld waren, gingen we op pad. We wandelden en deden samen oefeningen, waarbij de buddy's de deelnemers hielpen met de uitvoering. Wat mij opviel, was dat de deelnemers zonder enige terughoudendheid of voorzichtigheid meeliepen met hun buddy. Wauw, wat een vertrouwen direct! Tussen de oefeningen door werd er volop gekletst, gegrapt en gegrold. Wat een heerlijke club mensen, wat een enthousiasme, wat een fijne en soms ook hilarische sfeer. Ik verheug me nu al op volgende week!