Trainingsschema: Ja of nee?

“Hoezo hou jij je ineens aan een schema? Je zegt altijd tegen iedereen dat cijfertjes en metertjes niet belangrijk zijn.”

Punt voor dochterlief 😄

Luister naar je lichaam. Hoe vaak heb ik dat al niet gezegd! En ik geloof er heilig in.

Maar.
Moeders heeft een sportief doel. En dan is een schema toch een fijne leidraad.

Let wel…
Leidraad. Géén wet.

Immers:
Je leven beweegt maar het schema beweegt niet mee. Weet dat schema veel of jij een goede of een slechte dag hebt, een verdrietig of een geweldig bericht hebt gekregen, de hele week al loopt te rennen, vliegen en stressen of een ‘chille’ week hebt?

Na een ren-vlieg-stress-dag schoot ik in de kleren voor de training op mijn schema. Al snel voelde ik: Dit wordt ‘m niet. Ik besloot het schema te laten voor wat het is. Mezelf te trakteren op een slow run. Op te laden in plaats van uit te putten.

Ik deed wat ik nodig had. Dat klinkt zó simpel, maar is het niet.

Als trainer vind ik dan ook: Je kunt een prachtig schema opstellen voor je deelnemers. Maar leer ze éérst en vooral te voelen. Om het schema de dienaar te kunnen laten zijn. En het lichaam de baas.