Waarom Slow Sports?

“Ik wíl wel sporten, maar er is niks wat ik vol kan houden.”

Zo’n 10 jaar geleden hoorde ik, destijds leefstijlcoach in opleiding, deze uitspraak. Meermaals. En dit trof me. Diep!

Dit kan toch niet waar zijn? Dat we dure coachingsgesprekken moeten voeren om mensen aan het bewegen te krijgen… terwijl er voor deze mensen helemaal geen passend aanbod is??

Ik nam het sportaanbod in mijn omgeving onder de loep. Hardlopen, bootcamp, sportschool, teamsport, noem maar op. En kwam tot de verbijsterende conclusie dat het wáár was. Dat sport er was voor de sportievelingen. Dat mensen die al lange tijd inactief waren geweest het heus wel een keer mochten proberen. Maar dat de lat voor hen simpelweg te hoog lag. Waardoor ze afhaakten.

Ver-schrik-ke-lijk vond ik dat. We willen toch júist deze doelgroep in beweging krijgen?

Toen ben ik zelf maar een sportclubje begonnen 😉 Met hart en ziel!