De bodyscan? In een hárdloopcursus?

De bodyscan?
Dat is toch dat je een hele poos stil staat? Of ligt?
In een hárdloopcursus??

Ja!
Juíst!

De bodyscan is een aandachtsoefening. Je kiest een prettige houding en sluit je ogen. Dan ga je met je aandacht langs alle ‘onderdelen’ van je lichaam. En dat zijn er nogal wat! Voeten, kuiten, bovenbenen en nog veel meer, tot je uiteindelijk bij je gezicht bent. Zo word je je bewust van dat wat er is in je lijf. Of dat nu warm, koud, kriebel, gloed of spanning is. Of helemaal niets. Er is geen goed of fout. Het IS er en je merkt het op.

Ja, dus?

Je wordt je bewust van signalen van je lijf. Signalen waar je anders totaal geen acht op zou hebben geslagen. Signalen die je misschien niet eens zou hebben gemérkt. Signalen die je, al doordenderend met je leven, zou hebben genegeerd.

Even een signaaltje missen is heus niet zo erg. Maar wat als je langdurig dat signaaltje mist? Tot het signaaltje wél tot je doordringt - het is inmiddels een signaal - en je het nog steeds negeert? Tot het duidelijk een alarmbel wordt, misschien zelfs een rood stopteken?

Slow Jog is een hardloopcursus voor échte beginners. Als je begint met hardlopen (joggen) belast je je lijf op een manier die je lijf nog niet kent. Je lijf moet wennen! Logisch! Het is dan zaak om je lijf goed in de gaten te houden en eventuele onprettige signalen tijdig op te merken. Je kunt dan op tijd ingrijpen. Zo voorkom je blessures.

Veel loopplezier!