De kracht van het compliment

“Alle anderen lopen in één keer die bult op. Ik moet twee keer stoppen om op adem te komen. Maar toch geef je mij de hele tijd complimentjes. Dat vind ik zo lief. Ik heb dat echt nog nooit meegemaakt.”

Deze opmerking van een deelneemster aan mijn Slow Sports les raakte mij.

Ik was natuurlijk blij en trots dat mijn aanpak werkte om haar in beweging te krijgen én te houden! Hier doe ik het voor!

Maar ik was ook verdrietig. Hoe is het toch mogelijk dat mensen die misschien wat minder ver, of hard, of diep, of hoog kunnen dan anderen in groepslessen telkens weer worden bevestigd in hun gevoel dat ze niet goed genoeg zijn? En daardoor weer afhaken…

Slow Sports NL wil juist deze mensen, voor wie lichaamsbeweging zó belangrijk is, erbij houden. Door hen met een trots gevoel naar huis te laten gaan!